mandag den 29. juli 2013

Kærlighed og strand tema Kage


                             Kærlighed og strand tema Kage

Louise og hendes kæreste havde 1 års dag, og samtidig skulle han have en rejse til Mallorca, så Louise ville gerne give ham en lille kage i den anledning. Temaet skulle være kærlighed og strand, så jeg tænkte lidt over det, og kom frem til denne fortolkning. Louise blev super glad for den, og det håber jeg også, at hendes kæreste gjorde.

Kagen er chokoladekagebunde, og fyldet er jordbær-lime mousse. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme. Sandet er lavet af knuste digestive kiks, og vandet er lavet af piping gel. Pynten er lavet af fondant.

Sommerkurv Kage


                                         Sommerkurv Kage

Hanne og Emil skulle holde fælles fødselsdag, og kagen måtte gerne være noget med blomster. Så jeg besluttede mig for, at lave en sommerkurv til dem. Jeg havde lige købt en udstikker til at lave nelliker med, og dem er jeg da bare helt vild med, derfor endte det med, at jeg valgte at lave nelliker i forskellige farver og så tilføjede jeg nogle jordbærblomster og selvfølgelig jordbær, som i mine øjne er lig med sommer. Jeg lavede også en lille bi, der skulle "flyve" over blomsterne og et flag.

Kagen består af chokoladekagebunde, og fyldet er jordbær-lime mousse. Jeg valgte at prøve "kurveflet" teknikken, og kanten er "reb" teknikken. Jeg har aldrig prøvet nogen af dem, så jeg er glad for, at det gik så godt. Begge dele er lavet af chokoladesmørcreme.

Skriftelig tilbagemelding: "Kagen var en god oplevelse"

                                       
                             "Kurveflet" og "reb" teknikken

Fjällräven Kage 2


                                         Fjällräven Kage 2

Michelle ville gerne have en Fjällräven taske Kage til sin fødselsdag, og den skulle være lilla, ligesom den første jeg lavede. Jeg kunne godt mærke, at jeg havde prøvet det før, for det gik meget nemmere, og tog ikke lige så lang tid, som sidst. Og den kom da også til at ligne det anden. Men nu hvor jeg sidder og kigger på billedet, kommer jeg da lige til at se, at der er fejl i logoet. Jeg har da helt glemt at skrive "Känken"... Ups.. Det har jeg slet ikke skænket en tanke..

Kagen består af chokoladekagebunde, og fyldet er Dumlecreme. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF.

Mercedes logo Kage


                                     Mercedes logo Kage

Min søns far kom i sidste øjeblik og spurgte, om jeg kunne lave en kage til "åben lastbil", som han skulle til. Jeg havde nok at se til, men han sagde, at den bare skulle være lille og med Mercedes logo. Så jeg sagde ja, men jeg havde ikke tid til at gøre det vilde ud af den, og jeg synes, at den blev lidt kedelig...

Kagen består af drømmekagebunde, og fyldet er Cake Boss' chocolate mousse. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF. Logoet har jeg malet på med spiselig sølvmaling.

fredag den 5. juli 2013

Lego Chima & Ninjago Kager


                                      Lego Chima Kage


                                      Lego Ninjago Kage

Nicklas & Silas fyldte 6 år, og de skulle ha' hver deres lille kage med Lego figurer fra henholdsvis Chima og Ninjago. Det var nemt at lave Ninjago figurerne, da jeg jo har lavet dem før, men det var noget sværere at lave Chima figurerne Cragger og Laval. Det var dog ikke så slemt at lave Cragger, som det var at lave Laval, hold da op det var noget af en opgave, men min søn sagde, at man godt kunne se, at det var Laval, så den var godkendt...

Begge kager skulle være chokoladekage bunde, og fyldet skulle være skildpaddecreme. Og de er begge overtrukket med "engelsk icing". Figurer og pynt er lavet af fondant.

Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle, hvordan det gik, da drengenes far hentede kagerne. Jeg havde tilbudt, at han kunne få dem i kageæsker, men det var ikke nødvendigt. Han gik ned med kagerne, og så skete katastrofen, bildøren smækkede op i den ene kage, som han dog nåede at gribe, men han havde sat hånden ned i kagen, så den lignede noget der var løgn! Jeg fik den op igen, og prøvede at gøre alt jeg lige kunne sådan hurtigt, for at få den til at se nogenlunde ud... Pyha det var ikke godt. Jeg fik reddet det meste undtagen skiltet med 6 år og en legoklods. Det var Chima kagen, det var gået ud over, og det var værst med Laval, han havde mistet sine hænder og var blevet smurt ind i icing. Jeg fik tørret det meste af, og så fik han nye hænder igen. Stakkels Nicklas og stakkels hans far... Han havde det elendigt med det der var sket, og han var så glad for, at jeg prøvede at redde kagen.

Fisker tema Kage


                                       Fisker  tema Kage

Pouls 70 års fødselsdag skulle holdes samme dag, som hans børnebørn (tvillingedrengene Silas & Nicklas) fyldte 6 år. Så det krævede en stor kage til ham, og to mindre til drengene (se andet indlæg). Pouls kage skulle være med fisker tema, og det gav mig mulighed for at lege lidt. Da kagen skulle være stor, valgte jeg at lave en etage kage, og jeg synes, at denne ide med vandet der render ned, og Poul der fisker var fin. Og jeg fik prøvet at lave sten, som jeg egentlig synes blev ret gode.

Den nederste kage består af chokoladekage bunde, og fyldet er jordbær-lime mousse. Den er overtrukket med "engelsk icing" og lidt piping gel. På siderne er der fisk af fondant.
Den øverste kage består af chokoladekage bunde, og fyldet er jordbær-lime mousse. Kagen er overtrukket med vanillesmørcreme og piping gel. Pynten er lavet af fondant, og "fiskestangen" er et stykke spaghetti, hvor jeg har limet en sytråd fast.


                                  Kagen lidt tættere på..



Studenterkage til Marie Louise


                             Studenterkage til Marie Louise

Marie Louises mor bestilte en studenterkage med temaet "jordbær og Nutella". Selve kagen skulle være lyserød, og så skulle der selvfølgelig en studenterhue på. Jeg besluttede kun at bruge jordbær og jordbærblomster på kagen, da jeg ikke rigtig kunne se "Nutella glas" for mig i "mit kagebillede". Men Marie Louises mor var yderst tilfreds, da hun hentede kagen, så det var dejligt.

Den nederste kage består af chokoladekage bunde, og fyldet er jordbærmousse. Kagen er smurt op med Nutellasmørcreme (på den måde fik jeg Nutella ind alligevel), og så er den overtrukket med MMF. Kanten er lavet af vanillesmørcreme.
Den øverste kage består af chokoladekage bunde, og fyldet er et lag jordbærmousse og et meget tyndt lag Nutellasmørcreme, og dette er den også smurt op med. Kagen er overtrukket med MMF. Pynten er lavet af fondant.


                                         Kagen fra siden..

tirsdag den 2. juli 2013

Angry Birds Kage til Tristan


                                 Angry Birds Kage til Tristan

Tristans anden fødselsdagskage skulle egentlig ha' været en Cars kage, men da jeg havde lavet den første Angry Birds kage, så ville han hellere ha' sådan en. Og det var jeg glad for, for jeg synes, det er så sjovt, at lave disse figurer.

Kagen blev chokoladekage bunde, og fyldet skulle være det samme som sidst, nemlig jordbærmousse og vanilleflødecreme. Denne gang valgte jeg at overtrække med "engelsk icing". Figurerne er lavet af fondant.

Dåbskage til Ida

                         
                                           Dåbskage til Ida

Jeg fik et billede af en dåbskage, som jeg skulle efterligne, og det jeg var mest bekymret for var, om jeg kunne lave barnevognen helt uden skabelon. Men det gik bare super godt. Jeg var også spændt på, om billedet passede til hjerteformen, men det gjorde det heldigvis. Det helt store problem kom, da jeg rullede fondanten ud, for der var ikke nok... Så det krævede en del, at få et pænt resultat, men det lykkedes.

Kagen består af chokoladekage bunde, og fyldet er vanilleflødecreme med hakket chokolade  og jordbærmousse. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF. Hjertet er ren chokoladekage, den er smurt op med vanillesmørcreme, og overtrukket med en blanding af MMF og fondant. Billedet er et sukkerglasurprint, og alt pynt er lavet af fondant.

Skriftelig tilbagemelding: "Tak for en rigtig flot og dejlig kage. Dit flotte håndværk blev rost".

mandag den 1. juli 2013

Dåbskage til Victor


                                         Dåbskage til Victor

Til denne dåbskage fik jeg helt frie hænder, og det kan jeg jo godt lide. Havde flere ideer, men det endte med denne søde kage. Jeg fandt en ny model til babysko, da jeg gerne ville prøve noget andet en converse skoene. Og så syntes jeg, at den sovende bamse også ville være rigtig sød at komme på.

Kagen består af chokoladekage bunde, og fyldet er skildpaddecreme og hindbærmousse. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF. Pynten er lavet af fondant.


                          Den sovende bamse og baby skoene

Kaj & Andrea Kage


                                      Kaj & Andrea Kage

Mia og Magnus fyldte 2 år, og det skulle fejres med en Kaj og Andrea kage. Så fik jeg endelig også prøvet at lave det. Deres mor havde flere ideer, men jeg var ret vild med denne ide, og den gik hun med på.

Kagen er chokoladekage bunde, og fyldet er jordbærmousse og vanilleflødecreme. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF. Pynten er lavet af fondant.


                    Kaj & Andrea klar til at hoppe på kagen

Studenterhue til Nerma & Vildana


                       Studenterhue Kage til Nerma & Vildana

Min overbo's datter blev færdig som student, og hun ville gerne ha' en studenterhue kage til selve dagen. Hun kom og viste mig huen, så jeg kunne lave kagen nøjagtig som den. Kokarden foran på huen skulle være med en guld måne og en guld stjerne, knapperne skulle være guld, og bagpå ville hun gerne ha' hendes og venindens navn, da det var til dem begge to, bogstaverne skulle også være i guld. Det er min første studenterhue kage, så jeg var spændt på, om jeg kunne få den til at ligne, men det lykkedes da meget godt.

Kagen skulle være chokoladekage bunde, og så ville hun gerne ha' noget med vanille, så det blev til vanilleflødecreme. Kagen er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF. Kanten, skyggen og kokarden er lavet af fondant.


                                 Studenterhuen bagfra

Baby rump dåbskage til Annabell


                          Baby rump dåbskage til Annabell

Så var det Annabells tur til at blive døbt og få en baby rump dåbskage. Den skulle ligne de andre, men hendes mor ville også gerne ha' fødselsdatoen på kagen.

Kagen består af chokoladekage bunde, og fyldet er jordbær-lime mousse. Den nererste kage er overtrukket med "engelsk icing". Den øverste kage er smurt op med vanillesmørcreme og overtrukket med MMF. Tæppet er lavet af MMF og ben og fødder er lavet af fondant.

Spiderman Kage


                                         Spiderman Kage

Tristans fødselsdag skulle fejres ad to omgange, og til den første ville han gerne ha' en Spiderman kage. Jeg har for lang tid siden set et billede af en Spiderman kage, som jeg ventede på at få mulighed for at lave. Så det skulle selvfølgelig være den, han skulle ha'. Jeg startede med at lave kroppen og ventede med hovedet, hvilket viste sig at være dumt. For jeg formede hovedet og lagde det til tørre til næste dag, og da jeg så ville tegne stregerne på det, havde luftfugtigheden gjort det hele vådt... Så det var meget svært at få lavet øjnene og stregerne...øv.

Kagen skulle bestå af både chokolade - og drømmekage bunde, og vi blev enige om, at de ville prøve vanilleflødecreme og jordbærmousse, og så se om det også skulle i den næste kage. Jeg smurte den op med vanillesmørcreme og overtrak med MMF. Jeg købte noget specielt glasur til at lave spindelvæv med, da jeg ville være sikker på, at det blev pænt.

Minecraft Kage 2


                                         Minecraft Kage 2

Til den anden Minecraft kage fik jeg også billeder, som jeg kunne bruge til inspiration. Også her havde jeg samme problem med sugarpasten. Og selv min fondant var der lidt problemer med, så den hvide fugl lavede jeg først den dag, kagen blev hentet.

Kagen skulle bestå af chokoladekage bunde og fyldet var jordbærmousse. Den er overtrukket med chokoladesmørcreme og vanillesmørcreme. Figurerne er lavet af fondant og sugarpaste.

FC Barcelona vs. Real Madrid


                              FC Barcelona vs. Real Madrid

Denne kage er lavet ud fra invitationen til Kevin og Victors fælles fødselsdag, og jeg synes resultatet blev ret godt.

Drengene havde bestilt chokoladekage bunde og Tobleronecreme. Jeg overtrak med "engelsk icing", og valgte to forskellige farver til kanterne. Logoerne er lavet af fondant.

Skriftelig tilbagemelding: " Kagen var en kæmpe succes"

Minecraft Kage 1


                                      Minecraft Kage 1

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har hørt om Minecraft spillet, så da jeg stod med hele to bestillinger på Minecraft kager til samme uge, så var jeg lidt på den. Den første bestilling var denne kage, som jeg fik et billede af, og så skulle jeg bare efterligne, så det var rart nok. Til figurerne havde jeg købt grønt og blåt sugarpaste, og hvilken fejl. For lige da jeg skulle arbejde med figurerne, var vejret meget varmt og klamt, så det gik ud over min sugarpaste, som næsten smeltede, da jeg arbejdede med det. Man kan også se på billedet, at det skinner.

Kagen skulle være chokoladekage bunde med vanilleflødecreme. Jeg smurte hele kagen op med en chokoladesmørcreme og farvede noget kokos grønt, og brugte det til græs. Det var super nemt, og det ser fint ud. Figurerne er lavet af fondant og sugarpaste.