Chokoladekage bunde
Det skal du bruge:
100 g chokolade
125 g smør
5 æg
250 g sukker
100 g mel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål sammen med smør. Kom vand i en gryde, kog det op og tag gryden fra varmen. Sæt skålen med chokolade og smør over vandbadet, lad det smelte og lad det køle lidt af.
Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Pisk æg og sukker stift i ca. 10 min. med en håndmixer eller i køkkenmaskine. Hæld langsomt smeltet chokolade og smør i blandingen, mens du fortsat pisker. Sigt melblandingen i æggeblandingen og vend det forsitgigt. Smør en form med smør (eller brug bagepapir) og hæld dejen i formen.
Kagen bages ved 175 grader i ca. 30-45 min.
Hvilken form har du brugt? En springform? :-)
SvarSletJa jeg har brugt en springform str. 25 cm.
Slethvor mange bunde bliver der til?
SvarSletHej Linda. Det er meget længe siden, jeg har bagt denne bund, så er i tvivl om der kan blive 2 bunde ud af den, eller om der kun er til en... Beklager at jeg ikke kan give dig et ordentligt svar.. Mvh Charlotte
SvarSlet