onsdag den 9. maj 2012

"Engelsk icing"


                                          "Engelsk icing"

Jeg har valgt at kalde det "Engelsk icing", fordi det er det, de bruger meget derovre til bryllupskager osv., i stedet for at overtrække med fondant.

Det skal du bruge:

300 g sukker
6 past. æggehvider
Lidt salt
Evt. farve

Sådan gør du:

En lille gryde med lidt vand koges op. Sukker, æggehvider og salt kommes i en skål og sættes over vandbadet, mens vandet stadig koger, skålen må ikke nå ned i vandet. Æggemassen piskes let med almindeligt piskeris (evt. piskeriset fra køkkenmaskinen). Der piskes indtil massen har en tynd konsistens (5-7 min). Herefter bruges køkkenmaskinen, og der piskes ved højeste hastighed, indtil icingen er blevet kold og er tyk og cremet. Herefter tilsættes evt. farve. 

4 kommentarer:

  1. Størkner det på samme måde som smørcreme? ☺️

    SvarSlet
  2. Nej det gør det ikke. Det holder formen, men er stadig blødt.

    SvarSlet
  3. Okay. Vil jeg kunne smøre kagen med engelsk Icing og så putte fondant på siderne? Altså vil det kunne holde eller skal jeg så bruge fondant i stedet for?

    SvarSlet
  4. Du kan ikke bruge det under fondant, det vil ikke blive pænt og tror fondanten vil smelte. Jeg vil anbefale dig at smøre kagen op med noget der stivner, f.eks. en smørcreme, og så lægge fondant på.

    SvarSlet