søndag den 29. april 2012

Kajkager

                                                  Kajkager

Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave Kajkager, og i dag hev jeg min søn med i køkkenet, og her er resultatet. Jeg synes, at de blev meget søde..

Bundene er muffins, og fyldet er jordbær smørcreme. De er overtrukket og pyntet med marcipan, og en lille sølvkugle.

Opskriften på Kajkagerne kommer her:

Muffins:
1 æg
75 g sukker
62,5 g mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. vanille
½ dl. mælk

Jordbær smørcreme:
150 g smør
120 g flormelis
1 tsk. vanille
Ca. 1½ spsk. jordbærsyltetøj uden hele bær (f.eks. Rasmus Klump)
1 tsk. limesaft
Lyserød pastafarve/rød frugtfarve


Overtræk:
250 g marcipan
Grøn pastafarve/grøn frugtfarve
Lyserød/rød farve til "tunger"
Pynt til øjne, sukkerkugler eller chokolade

Æg og sukker piskes med el-pisker til det er hvidt og skummende. Mel, bagepulver og vanille blandes og hældes i æggeblandingen skiftevis med mælken. Dejen hældes i en smurt muffinsform, fyld 10 huller. Bages ved 200 grader i 12 min. og afkøles helt.


Smør, flormelis, vanille, syltetøj og lime piskes til det er blødt og cremet og smages til. Tilsæt farve. Cremen smøres med kniv eller sprøjtepose på de kolde bunde, så det fylder det hele og går op i en top. Herefter sættes kagerne på køl til cremen er mere fast. 


Marcipanen farves (husk at gemme lidt til tungerne) og rulles ud i 10 stykker, der kan nå hele vejen ud over hver enkelt kage. Det kan anbefales at rulle ud mellem 2 stykker film, det gør det lidt nemmere. Marcipanen lægges over kagen og glattes, det overskydende marcipan skæres fra, og kan evt. bruges til arme.
Munden laves med et snit med en kniv, og åbnes lidt. Tungen sættes i, øjnene laves og sættes på, og evt. arme laves ved at rulle små pølser, der er lige lange, klippe 2 hak til 3 fingre og sætte dem på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar