fredag den 16. november 2012

How to... Julemand

                 How to...       Julemand

I anledningen af at december måned nærmer sig, har jeg lavet min første fondant julemand. Og jeg har besluttet at lave min første "How to" på netop en julemand.
Dette brugte jeg til at lave julemanden:


Og sådan lavede jeg julemanden:


1. Benene laves af 20 gram rød fondant. Form et rektangel, skær ned i midten og form benene. Lav en lille fordybning i enden af hvert ben. Sæt et lille stykke spaghetti i, så kroppen sidder bedre fast.
2. Kroppen laves af 25 gram rød fondant. Lav en kugle og rul den til en klokkeform. I bunden laves en fordybning, og kanten formes tyndt, så det ser ud som om den "hænger". Kom vand eller tyloselim på benene uden om spaghettien, og sæt kroppen fast. Klem lidt på siderne, så kroppen bliver lidt mere trekantet, og går op i en blød spids.


3. Farv 15 gram hvid fondant med hudfarve, tag lidt fra til hænder og næse, og form en kugle af resten. Sæt et stykke spaghetti oven i kroppen, lim og sæt hovedet på.
Rul lidt sort fondant ud og skær et tyndt bælte ud. Lim rundt om maven og sæt bæltet fast. Form 2 små kugler af sort fondant, og form dem lidt aflange. Sæt spaghetti fast i hvert ben, lim og sæt skoene fast.


4. Armene laves af 6 gram fondant. Del i 2 stykker og tril til tykke pølser, der er bredest forneden. Lav en lille fordybning i bunden af hver arm, og sæt spaghetti i.
5. Hænderne laves af lidt hudfarvet fondant. Form en kugle, tryk den lidt flad og lav den spids i den ene ende. Skær tommelfinger, og form.
6. Kom lim uden om spaghettien og sæt hænderne fast.
7. Lav 4 meget tynde strimler af hvid fondant, og lim dem omkring arme/hænder og ben/fødder.
8. Lim armene på kroppen og ret dem til.


9. Lav skægget af hvid fondant. Rul ud og skær en trekant. Form skægget og sørg for at det passer, inden det limes på ca. midt på ansigtet.
10. Lav 2 små hvide kugler, og rul dem, så den ene ende er spids, og den anden en tyk kugle. Lim dem ovenpå skægget, og lav en lille fordybning øverst, så der er plads til næsen.


11. Næsen formes af en lille kugle hudfarvet fondant, og limes på.
12. Nissehusen laves af rød fondant. Den laves kegleformet, og der laves en stor fordybning i den, så den kan sættes ned over hovedet. I toppen sættes en kugle hvid fondant.
13. En meget lille kugle hudfarvet fondant trykkes flad og deles i 2. Dette er ørerne,  som limes på siden af hovedet, og formes.
14. Øjnene laves af 2 små kugler sort fondant.
15. Tilsidst laves et lille bæltespænde af hvid fondant, som males med spiseligt guld maling. Har du ikke dette, så kan spændet bare være hvidt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar