fredag den 9. marts 2012

Chokoladekage bunde

Chokoladekage bunde

Det skal du bruge:

100 g chokolade
125 g smør
5 æg
250 g sukker
100 g mel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål sammen med smør. Kom vand i en gryde, kog det op og tag gryden fra varmen. Sæt skålen med chokolade og smør over vandbadet, lad det smelte og lad det køle lidt af.
Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Pisk æg og sukker stift i ca. 10 min. med en håndmixer eller i køkkenmaskine. Hæld langsomt smeltet chokolade og smør i blandingen, mens du fortsat pisker. Sigt melblandingen i æggeblandingen og vend det forsitgigt. Smør en form med smør (eller brug bagepapir) og hæld dejen i formen.
Kagen bages ved 175 grader i ca. 30-45 min.


















4 kommentarer:

  1. Hvilken form har du brugt? En springform? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg har brugt en springform str. 25 cm.

      Slet
  2. hvor mange bunde bliver der til?

    SvarSlet
  3. Hej Linda. Det er meget længe siden, jeg har bagt denne bund, så er i tvivl om der kan blive 2 bunde ud af den, eller om der kun er til en... Beklager at jeg ikke kan give dig et ordentligt svar.. Mvh Charlotte

    SvarSlet